ליטיגציה אזרחית

ליטיגציה אזרחית הוא אחד הנושאים המעניינים ביותר בתחום המשפטי. עורכת דין העוסקת בכך מייצגת את הלקוחות שלה בבית המשפט בדיונים בתיקים משפטיים מהותיים, כמו לדוגמה סכסוכים כספיים, קניין רוחני, לשון הרע, ירושות, הפרת חוזים, תביעת דיבה, תביעות מסחריות, תביעות בענייני מקרקעין ועוד.

ייצוג של לקוחות בבית המשפט

כאשר עורכת דין ליטיגציה אזרחית מטפלת בתיק מסוים היא חייבת להכיר אותו לאורכו ולרוחבו באופן מעמיק ביותר, כדי שהיא תוכל לייצג את הלקוח כהלכה. כאשר היא מכירה את פרטי הפרטים כולל הפרטים השוליים, היא יכולה לתת את הדעת לנושאים כבדי המשקל, לתקדימים וגם לדקויות הקיימות בחוק.

היא בוחנת את הנתונים ומחליטה מה תהיה האסטרטגיה הנכונה ביותר כדי לזכות בתיק. הבקיאות שלה בחומר היא זו שמובילה אותה לדרך המתאימה ביותר שתכלול איסוף של כל הנתונים, הצגתם וגם שמיעה של עדי המפתח במשפט על פי הרלוונטיות שלהם.

כאשר יש שליטה מוחלטת בידע, עורכת הדין מסוגלת לתת "הצגה" באולם בית המשפט, להציג עובדות, לדבר על מהותם של המסמכים השונים שגם הצד השני ראה אותם, ולעשות כל שניתן כדי לשמור על האינטרסים של הלקוח שלה ולשכנע את בית המשפט בצדקתו.

תיקים של ליטיגציה אזרחית

תיקים של ליטיגציה אזרחית מאופיינים בהרבה נושאים מסחריים כמו לדוגמה הפרת חוזה בין שוכר שהוא רשת אופנה למשכיר שהוא ההנהלה של אחד הקניונים המרכזיים. השוכר אמור לעמוד בכל תנאי החוזה ולשלם דמי שכירות ודמי ניהול על פי הרשום בחוזה. אך אם השוכר החליט באופן חד צדדי לסגור את החנות ולא לשלם את הכספים המגיעים להנהלת הקניון, קיימת סבירות גבוהה שהוא ייתבע על כך.

עורכת הדין שמייצגת את הקניון או את הרשת הקמעונאית, תעשה כל שניתן כדי להוכיח את צדקת הדרך והשופט הוא זה שיחליט אם אכן היה על הרשת לשלם את מלוא המחויבות שלה, או שהיו נסיבות מסוימות שהקניון לא פעל כדין.

תביעות מסחריות

שתי חברות חותמות לא אחת על הסכם מסחרי הכולל דרך משותפת. בהסכם זה רשומים נהלי העבודה ואופן ההתחשבנות בין הצדדים בסיטואציות מסוימות. כאשר העבודה קולחת, הדברים זורמים והתשלומים מתבצעים באופן קבוע. אך כאשר יש בעיה בייצור או בשיווק, אי קבלת כספים או סכסוך על דרך ההתנהלות נוצרת בעיה מהותית והצדדים נקלעים לעימותים, שהם אינם יודעים איך לצאת מזה.

כאשר אין ברירה כל צד שוכר את שירותיה של עורכת דין שמתמחה בנושא ליטיגציה אזרחית וזאת כדי להגיע לפתרון הבעיה. יש מצבים שבהם בית המשפט מבקש למנות מגשר או בורר כדי לקדם את התהליך ללא התערבות של בית המשפט ויש מצבים שבהם גם ניסיון זה לא צולח ולכן אין ברירה אלא להגיע לדיונים משפטיים הכוללים שלבים שונים כמו חקירה של עדים, הצגת הוכחות ועוד.

 

ליטיגציה אזרחית

לקבלת ייעוץ מקצועי

מלאו את הפרטים הבאים

ענבר דגה עו"ד | 050-9007245
דילוג לתוכן